Froukje

Froukje şarkı sözleri

Sanatçı   ·  ayda 498 529 dinleyici

Sanatçının Albümleri

Benzer Sanatçılar


Biyografi

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis. Het nummer gaat viraal op internet en zorgt ervoor dat de jonge muzikant op de radar staat. 
 
Op ESNS 2021 ontvangt Froukje de Kickstart Award voor nieuw talent en wordt ze door 3voor12 bestempeld als de beste act van het festival (ondersteund door lovende recensies van o.a. Trouw en Parool). Ook wint ze de 3FM Talent Award 2021, benoemt de Volkskrant haar tot #2 Poptalent van het jaar, is ze te gast bij Op1 en te zien in Nieuwsuur en het NOS Journaal en selecteert Spotify haar als RADAR-artiest. 
 
Sinds de eerste single, blijft Froukje hitsongs uitbrengen. En staan er inmiddels twee succesvolle EP’s op haar naam: ‘Licht En Donker’ & ‘Uitzinnig’. Haar eerste clubtour ooit was volledig uitverkocht in Nederland. Afgelopen festivalseizoen was ze en graag geziene gast op de festivals, zo stond ze op de line-up van Paaspop, Pinkpop, Sziget, Pukkelpop, Lowlands, Into The Great Wide Open, etc. Op 15 oktober 2022 speelde ze in een uitverkocht AFAS Live in Amsterdam & Roma in Antwerpen. 
 
En dan moet haar debuutalbum nog verschijnen. 
 (Fotografie: Jasper de Kloet | Creative Direction: Simon Becks & Cas Mulder)