Trautenberk

Trautenberk şarkı sözleri

Sanatçı   ·  ayda 117 309 dinleyici

Sanatçının Albümleri

Benzer Sanatçılar


Biyografi

BIO: Zhruba někdy v roce 2010, v pozdních nočních hodinách v zakouřeným báru, vznikla myšlenka založit kapelu. "Ale hustou jakoby, teda jestli mi rozumíš, woe, metalovou! A vlastně hlavně, aby byla sranda!" Kupodivu se ten nápad, jako již mnohokrát před tím nerozplynul a na konci roku 2011 dochází k prvnímu koncertu. Hledajíce vzor v záporňácích, nastoupila parta kámošů do vlaku jménem rock ´n´roll pod názvem TRAUTENBERK a řádně naložili pod kotel. 
 Během dvou let si podmanili velkou část Západních Čech, vydali demo TADY JE TRAUTENBERKOVO (2012) a v zápětí debutové plnohodnotné album HLADOVÁ SRNA (2013). Pak přišla rána. Píše se 26.leden 2014 a zpěvák kapely Tomáš Obrouš Paima ve svých třiceti letech umírá na zástavu srdce v hotelovém pokoji ve Španělsku. Na post pěvce nastupuje Míra Prasopes Císler (ex-Požár mlýna, ex-Tleskač, Kníry), díky čemuž se nevytrácí veselý a do jisté míry autoritativní punc skupiny. 
 Na jaře roku 2016 vychází druhé řadové album s názvem HIMLHERGOTDONRVETR, stejnojmenná píseň se objevuje na rádiích a popularita klatovské chásky znovu nabírá na obrátkách. 
 Na podzim roku 2018 vydává zlomovou desku "TICHO NAD PEKÁČEM" se kterou vyprodává v podzimní i jarní části stejnojmenné tour většinu koncertů. Léto potvrzuje pověst stále stoupající hvězdy a rokem 2020 vyhlašuje rokem svých narozenich, kdy se ocitá "10 let v revíru". To je TRAUTENBERK s jeho energickou show okořeněnou svéráznými kostýmy a neutuchající energií.