Niklas von Arnold

Niklas von Arnold şarkı sözleri

Sanatçı   ·  ayda 491 dinleyici

Sanatçının Albümleri

Benzer Sanatçılar


Biyografi

För alltid själfull tycks Niklas von Arnold aldrig ge löften om att hålla sig lika sann till genren Soul som på hans debutalbum Superman (2011). Framgången med singeln Dont do nothing gav trots det Niklas von Arnolds musik stämpeln `Västkust-Soul`. 
 Samtidigt som von Arnold arbetade fram uppföljaren till Superman samarbetade han i olika riktningar med allt från Petter (En Räddare i Nöden), Anton Kristianssons (Och Jag). När uppföljaren Relations (2012) väl kom var von Arnold väl etablerad som artist, låtskrivare och producent. Albumet tog ut svängarna stilmässigt. 
 För att bryta sig ur rollen som representant för Soul-Sverige - eller för att omdana det musikaliska uttrycket - släppte han år 2014 Svenska 1. Albumet som den här gången var på svenska flirtade med pop-scenen på ett sätt som von Arnold inte hade gjort tidigare. Under tiden följde fler samarbeten med bl.a Joel Alme. Albumets singlar spelades flitigt på radio och samarbetet med det mindre skivbolaget RecRec utvidgades för albumet Svenska 1 till en kollaboration med det betydligt större bolaget Cosmos Music. 
 Ett betydligt längre uppehåll blev sedan oundvikligt men välbehövligt för såväl honom som de samhällsinsatser han under tiden för avbrottet uppehöll sig med. 2018 släpptes det självbetitlade albumet Niklas von Arnold, som ännu en gång visade på den bredd som genom åren har präglat hans musik. ~ Unn Warlenius, Rovi. Den 19 juni 2020 släpptes det fristående tracket Kärlekskoral i E dur.