Pil C

Pil C şarkı sözleri

Sanatçı   ·  ayda 252 226 dinleyici

Sanatçının Albümleri

Benzer Sanatçılar


Biyografi

Pil Cho kariéra odštartovala 28.08.2014 singlom Lost. Ako hlavný predstaviteľ pomyselnej novej vlny rapu bol vždy ovplyvnený jeho koreňmi. Aj jeho prezývka vznikla ako pocta členovi Underground Kingz menom Pimp C. 
 Po raketovom nástupe rozbehol Pil C CBG štvrtky, počas ktorých vydal dosť skladieb na to, aby mohol následne 2 roky odohrať v slovenských a českých kluboch stovky koncertov – bez jediného albumu. Debutový projekt s názvom Hype z roku 2016 bol odrazom jeho divokej časti kariéry, keď si užíval život úspešného rapera. 
 Rok na to vydal Pil C album V rádiu hral Elán, keď umrel Tupac. Ten bol osobnou výpoveďou, v rámci ktorej sa rodák z Partizánskeho vracia ku najdôležitejším momentom svojho života. Nasledovala takmer dvojročná pauza, počas ktorej si Pil C vytvoril dostatočný odstup, na hudbu však nezanevrel. Album 2086 získava opät viacnásobné platinové ocenenie za predaj a po ďaľšej dvojročnej pauze Pil C prichádza na sklonku roka 2021 so svojim štvrtým albumom, ktorý je odsúdený na úspech